Steps in Presentation Skills (SiPS)

Blended & Hybrid Learning – Πρόγραμμα μεικτής ή υβριδικής μάθησης

Το SiPS είναι ένα μοναδικό και καινοτόμο πρόγραμμα blended learning ανάπτυξης δεξιοτήτων παρουσίασης σε μικρό ή μεγάλο ακροατήριο. Το SiPS μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε γρήγορα τις ικανότητές σας και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας με μια βιωματική προσέγγιση στη μάθηση μέσα από ψηφιακά κανάλια. Με την εκμάθηση της αποτελεσματικής διατύπωσης και έκφρασης των ιδεών σας, ανοίγετε έναν εντελώς νέο κόσμο ευκαιριών. Θα είστε περισσότερο πειστικοί, θα έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση κατά την διεξαγωγή παρουσιάσεων. Καλύτερη επικοινωνία σημαίνει καλύτερες σχέσεις σας με τους άλλους.

Αξιολόγηση της προόδου σας

Η εποικοδομητική αξιολόγηση είναι η καρδιά ενός εξατομικευμένου προγράμματος SiPS. Κάθε φορά που παρουσιάζετε ένα project σε μια φυσική ή ψηφιακή συνάντησή μας, λαμβάνετε προσωπικά σχόλια τόσο από το ακρατήριο όσο και από εξειδικευμένο αξιολογητή που θα σας επισημάνει τα δυνατά σημεία και θα σας προτείνει βελτιώσεις. Αρχικά, θα επικροτηθείτε για την προσπάθειά σας, αργότερα θα επικροτηθείτε για την ικανότητά σας. Σύντομα θα διαπιστώσετε πόσο πολύτιμο είναι αυτό και πόσο γρήγορα σας βοηθά να βελτιωθείτε.

Από το 1994, η PPP έχει βοηθήσει χιλιάδες άνδρες και γυναίκες να σταθούν πιο σίγουροι μπροστά σε ένα ακροατήριο. Το υποστηρικτικό περιβάλλον και τα εξατομικευμένα προγράμματα μάθησης μέσα από την πράξη, είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι ομιλητές και ηγέτες.

Μην καθυστερείτε!

 • Γίνετε ο ομιλητής και ο ηγέτης που θέλατε πάντα να γίνετε!
 • Γίνετε καλύτερος διαπραγματευτής!
 • Κερδίστε την εμπιστοσύνη των άλλων!
 • Καλλιεργήστε ικανότητες διοίκησης!
 • Εμπνεύστε την ομάδα σας!
 • Γίνετε αποφασιστικοί!

“Κανείς δεν μπορεί να σας κλέψει την τελική επιτυχία παρά μόνο ο εαυτός σας.”

– RALPH WALDO EMERSON

Το πρόγραμμα των συναντήσεων - το μείγμα των μεθοδολογιών

Ιδανικό για τον ολοένα και πιο ευέλικτο κόσμο, το Steps in Presentation Skills (SiPS-Virtual) είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων ομιλίας και παρουσίασεων σε μικρές και μεγάλες ομάδες που διεξάγεται πλήρως εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα ακολουθεί το μοντέλο της μεικτής εκπαίδευσης (blended learning). Το πρόγραμμα αποτελείται από αυτόνομη μάθηση, e-Learning, εκπαιδευτικές συναντήσεις σε εικονική αίθουσα καθοδηγούμενες από εκπαιδευτή (vILTs), την αυτοαξιολόγηση δεξιοτήτων παρουσιάσεων της PPPLearn και μια αξιολόγηση προσωπικότητας PDA®.

Το SiPS-Virtual φέρνει το κορυφαίο πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας της PPPLearn σε μια εντελώς εμπειρία μάθησης στην εικονική αίθουσα που εκτείνεται σε διάστημα ενός έως δύο μηνών και περιλάμβανει prework εικονική τάξη και 7 εικονικές τάξεις των 90-120 λεπτών. Οι εκπαιδευόμενοι θα επωφεληθούν από:

 • προσεκτικά σχεδιασμένες εμπειρίες μάθησης στην εικονική τάξη,
 • συναρπαστικές δραστηριότητες με την μορφή project που θα υλοποιηθούν offline,
 • σημαντικές ενότητες ασύγχρονου eLearnings που παρέχουν γνώσεις σε βάθος στις θεματικές ενότητες που εξετάζονται και
 • αξιολογήσεις ικανοτήτων.

e-learning modules (self study & projects)

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από μια σειρά self-paced e-learning εκπαιδευτικών ενοτήτων και δραστηριοτήτων υπό την μορφή project που θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν από κάθε εικονική τάξη και να παρουσιαστούν στην έναρξη κάθε εικονικής τάξης:

Θεματική ενότητα (Self study)Δραστηριότητα – Project  
Επικοινωνία μορφές και μοντέλαProject 1 – Συστάσεις
Οργάνωση ιδεώνProject 2 – Ομολογία προθέσεων
Χρήση της γλώσσαςProject 3 – Οργάνωση περιεχομένου
Μη λεκτική επικοινωνίαProject 14 – Η γοητεία των μεταβάσεων
Ειδικές τεχνικές στην εικονική αίθουσαProject 5 – Το σώμα μιλά
Σχεδιασμός “Οπτικών βοηθημάτων”Project 6 – Διαμόρφωση της φωνής
Παρουσιάζω δυναμικάProject 11 – Διαφανειολογία

Στόχοι προγράμματος

Η επιλογή του πρόγραμματος Steps in Presentation Skills είναι το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη ικανοτήτων Public Speaking !

Σκοπός Προγράμματος

Το Steps in Presentation Skills αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης blended learning ενότητας που ονομάζεται “Steps in Public Speaking (SiPS)”.  Έχει σχεδιαστεί με στόχο να βελτιώσει τις ικανότητές σας στην επικοινωνία και πιο συγκεκριμένα την ικανότητά σας να σχεδιάζετε, να οργανώνετε και να διεξάγετε με επιτυχία αποτελεσματικές παρουσιάσεις.

Στόχος  του προγράμματος Steps in Presentation Skills είναι να σας εξοπλίσει για να παρουσιάζετε τις ιδέες σας με σαφήνεια και δύναμη, για να διευθύνετε ομάδες στη λήψη αποφάσεων ή για να ομιλείτε πειστικά και παρακινητικά.

 Θα σας βοηθήσει :

 • Να βελτιώσετε τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητές σας
 • Να ανακαλύψετε και στη συν΄χεια να χρησιμοποιήσετε νέες ιδέες και προσεγγίσεις στις παρουσιάσεις σας
 • Μέσω της εφαρμογής των γνώσεων που αποκτήσατε, να αναπτύξετε νέες δεξιότητες 

Το Steps in Presentation Skills δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκή αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εξειδικευμένη γνώση στις αποτελεσματικές παρουσίασεις, για διεξαγωγή παρουσιάσεων και για ανατροφοδότηση απόδοσης.

Οφέλη

Στο τέλος του προγράμματος:

 • Θα πάρετε εργαλεία για να σχεδιάσετε παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων και προτάσεων πιο αποτελεσματικά.
 • Θα αποκτήσετε δεξιότητες και στρατηγικές για να επικεντρώνετε τη συζήτηση, να χειρίζεστε παρεμβολές και να οδηγείτε τη διαδικασία σε αποφάσεις.
 • Θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και θα απαλλαγείτε από το φόβο του ομιλητή μπροστά στο ακροατήριο.
 • Θα προετοιμάζεστε σωστά ώστε να είστε ακριβείς στους χρόνους και αποτελεσματικοί στους στόχους τους.
 • Θα χρησιμοποιείτε τη γλώσσα του σώματος, τα χαρακτηριστικά της φωνής και άλλα εκφραστικά μέσα για την επιβεβαίωση των μηνυμάτων που στέλνετε.
 • Θα κάνετε σωστή χρήση των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και άλλων βοηθημάτων multimedia.

Υποστηρικτικές υπηρεσίες

Όλα τα προγράμματα μας διαθέτουν τα αποδεδειγμένα εργαλεία ενίσχυσης της PPPLearn, όπως:

 • eLearning ενότητες σχετικές με ηγετικές δεξιότητες.
 • Λίστα σημείων ελέγχου σχεδιασμού παρουσίασης.
 • Εβδομαδιαία σειρά email για την υποστήριξη και την ενίσχυση στην εφαρμογή
 • Το πρόγραμμα συνοδεύεται από διαφορετικά projects κατανημένα σε δύο (2) επίπεδα δεξιοτήτων, πέντε (5) τομείς εξειδίκευσης, δεκαπέντε (15) περιοχές επικέντρωσης και ογδόντα οκτώ (88) challenge projects παρουσίασης που δίνουν την δυνατότητα της εξειδίκευσης και της προσαρμογής στις ανάγκες των στελεχών σας.

Το SiPS-Virtual μπορεί να διεξαχθεί από τους κορυφαίους Master Trainers της PPPLearn, οι οποίοι είναι ικανοί στη μεγιστοποίηση της μάθησης και στην προώθηση της συμμετοχής των συμμετεχόντων σε εικονικές αίθουσες διδασκαλίας. Προαιρετικά, η PPPLearn μπορεί να εκπαιδεύσει τους εσωτερικούς εκπαιδευτές του οργανισμού σας για να διεξάγουν μόνοι τους  ή μαζί με τους εκπαιδευτές τις PPPLearn το πρόγραμμα.

Τέλος, το SiPS-Virtual μπορεί εύκολα και γρήγορα να προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τις συγκεκριμένες ικανότητες, τη γλώσσα και την εταιρική ταυτότητα του οργανισμού σας.