Steps in Public Speaking

Ένας δοκιμασμένος και μοναδικός τρόπος για να γίνετε καλύτεροι ομιλητές!

Τι έχετε να κερδίσετε;

Οι έρευνες δείχνουν πως συχνά, οι άνθρωποι είναι πιο νευρικοί όταν μιλούν σε ένα κοινό απ’ ό, τι είναι στη σκέψη του θανάτου. Η συμμετοχή σας στο SiPS είναι το πρώτο σας βήμα για την υπέρβαση αυτού του φόβου.

Σήμερα, υπάρχει ένα πράγμα που έχουν πετύχει όλοι οι μεγάλοι παρουσιαστές. Έχουν μάθει από όλους τους σπουδαίους ομιλητές του παρελθόντος. Αυτοί που αναγνωρίζονται ως έχοντες εξαιρετικές δεξιότητες ομιλίας όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα, έχουν όλοι μελετήσει και έμαθαν πώς οι προκάτοχοί τους μεταβίβαζαν το μήνυμά τους στο κοινό. Αν και πολύ λίγοι από εμάς είναι αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν γεννηθεί με ένα φυσικό ταλέντο, ώστε να μιλούν δημόσια χωρίς κάποιο φόβο ή να έχουν τους πόρους ενός Προέδρου, εντούτοις υπάρχει λύση που ονομάζεται SiPS.

Ένας σκοπός>Μια κοινότητα>Ένα διαρκές εργαστήρι>Ένα σύστημα> “Για να κερδίσουμε το χειροκρότημα”.

Το SiPS είναι μια κοινότητα επιταχυνόμενης μάθησης (Accelerated Learning Community) ως εκτούτουπαρέχει όλα τα οφέλη μιας κοινότητας μάθησης και επιπλέον συνοδεύεται από ένα σύστημα πρωτογενούς ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων.

Το σύστημα αναπτύσσει πρωτογενείς γνώσεις και δεξιότητες, βαθμιαία, προχωρώντας τους συμμετέχοντες με το δικό τους ρυθμό από το απλό στο πολύπλοκο και από το εύκολο στο δύσκολο.

Κάθε μέλος ακολουθώντας το σύστημα
αναπτύσσει την ικανότητα
του Public Speaking σε δύο (2) επίπεδα δεξιοτήτων, πέντε (5) τομείς εξειδίκευσης, δεκαέξι (16) περιοχές επικέντρωσης και ενενήντα εννέα (99) challenge projects.

Τα μέλη του SiPS συμμετέχουν σε μια κοινότητα επιταχυνόμενης μάθησης που:

  • Αποτελεί «χώρο» συνάντησης και συγκρότησης ακαδημαϊκών ή επαγγελματικών ομάδων, συγκεντρώνει φοιτητές, ερευνητές, επαγγελματίες, στελέχη, επιχειρηματίες και γενικότερα ενδιαφερομένους για τα θέματα που σχετίζονται με το Public Speaking και τις επικοινωνιακές του εφαρμογές.  Ο χώρος θα υποστηρίζεται από ιστοχώρο και άλλα ψηφιακά μέσα μάθησης και συνεργασίας, τα οποία θα λειτουργούν ως κοινό σημείο πληροφόρησης και συλλογικής έκφρασης των μελών της κοινότητας.
  • Παρέχει ένα σύστημα ανάπτυξης δεξιοτήτων και γνώσεων για παρουσιάσεις και ομιλίες σε μικρά και μεγάλα ακροατήρια. Το σύστημα απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους. Όλα τα μέλη θα ωφεληθούν, είτε νοιώθουν ταραχή και στη σκέψη μόνο της ομιλίας σε κοινό, είτε το να μιλούν μπροστά σε ακροατήριο είναι το «καλύτερό» τους. Το σύστημα, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σειρά mini-projects και την αξιολόγηση, αναπτύσσει βήμα-βήμα, τις απαραίτητες δεξιότητες Public Speaking των μελών της κοινότητας.
  • Διοργανώνει εκδηλώσεις (Θεματικά συνέδρια, Ημερίδες, Workshops) σχετικά με το Public Speaking και τις εφαρμογές του και εκδίδει σχετικά πρακτικά ή καταγραφές.
  • Εκδίδει newsletter σε ψηφιακή μορφή – με συχνότητα που ποικίλλει  αναλόγως των δράσεων της κοινότητας.
  • Στηρίζει ή χορηγεί μαθήματα εξ αποστάσεως (σε διάφορες μορφές) ή σεμιναριακά μαθήματα «κλασικού τύπου» (πρόσωπο-με-πρόσωπο) στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων και προγραμμάτων Public Speaking.
  • Παράγει υλικό πάσης φύσεως (όπως e-books και γενικά ψηφιακά βιβλία, παρουσιάσεις, κ.ά.)
  • Παρέχει νέα σχετικά με το Public Speaking και τις εφαρμογές του, με τις διεθνείς τάσεις και έχει υπηρεσίες πληροφόρησης των μελών του, ποικίλων τύπων – όπως RSS).
  • Συγκροτεί και υποστηρίζει ομάδες εργασίας σε ειδικά θέματα (Special Interest Group, Ομάδες Ειδικού Ενδιαφέροντος).
  • Προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακών Βιβλιοθηκών (διατήρηση, ταξινόμηση, πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό).
  • Διοργανώνει διαγωνισμούς για την ανάδειξη ιδεών, ταλέντων, μεθοδολογιών που σχετίζονται με διάφορες όψεις του Public Speaking.

H συμμετοχή σας στην κοινότητα του SiPS μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε γρήγορα τις ικανότητές σας και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας με μια βιωματική προσέγγιση στη μάθηση. Θα βρείτε ένα διασκεδαστικό και φιλικό χώρο μάθησης που σας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξτε τις ικανότητές σας στο ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον της ομάδας.

Το SiPS είναι μια κοινότητα γεμάτη ενέργεια όπου μπορείτε να διασκεδάσετε και να μάθετε πώς να γίνετε καλύτεροι ομιλητές.

Δεν θα το μετανιώσετε!

Από το 1994, η PPP έχει βοηθήσει εκατοντάδες στελέχη να σταθούν πιο σίγουρα μπροστά σε ένα ακροατήριο. Με περισσότερες από 3.000 ώρες εκπαίδευσης σε τεχνικές θεατρικής επικοινωνίας, συμμετοχή σε μεγάλα εταιρικά συνέδρια, συνεχή επιμόρφωση και παρακολούθηση των διεθνών τάσεων, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε το όνειρό σας πραγματικότητα!

Βρείτε μια θέση κοντά μας.