Social Selling

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στη διαδικασία πώλησης

Το social selling είναι εξ ορισμού:

Η αξιοποίηση της παρουσίας και της συμπεριφοράς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσετε επιρροή, να δημιουργήσετε συνδέσεις, να αναπτύξετε σχέσεις και εμπιστοσύνη, με σκοπό την συνομιλία και  τη διαπροσωπική επαφή.

Ως εκ τούτου, το Social Selling είναι η αξιοποίηση οποιασδήποτε ή όλων των πλατφορμών κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram κ.λπ. για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες για τα προίόντα ή τις υπηρεσίες σας. Επιπλέον, για την αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα χρειαστείτε το απαραίτητο εργαλείο ανάλυσης για την παρακολούθηση, την ανίχνευση και την αναφορά της απόδοσής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι οργανισμοί πωλήσεων παραμένουν οι ίδιοι τα τελευταία 50 χρόνια. Δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες ενός σύγχρονου ψηφιακού οργανισμού. Απαιτείται ένας ριζικός μετασχηματισμός της οργάνωσης και της διαδικασίας των πωλήσεων. Η PPP Learn παρέχει μια μέθοδο μετασχηματισμού της επιχείρησης σε ένα σύγχρονο ψηφιακό οργανισμό που ονομάζει Sales TransformationΜέρος των αλλαγών που απαιτεί το Sales Transformation αποτελεί και η εφαρμογή του Social Selling.

Το πρόγραμμα Social Selling περιέχει μερικές αρκετά ριζοσπαστικές ιδέες και τεχνικές. Παρέχει μια μέθοδο που οι οργανισμοί μπορούν να εφαρμόσουν, έτσι ώστε αντί να πραγματοποιούν τυχαίες ενέργειες στα κοινωνικά δίκτυα, να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και να υποστηρίζουν μια ομάδα πωλητών που εφαρμόζουν τη μέθοδο του Social Selling.

Τα οφέλη από την αξιοποίηση του Social Selling:

Επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο

  • Αυτή η αυξημένη επικοινωνία επιτρέπει μια αμφίδρομη ροή ιδεών, συνομιλιών και απόψεων μεταξύ πελατών και εταιρειών, αυξάνοντας έτσι τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκθετικά.
  • Ανά πάσα στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μην διαβάζετε, αλλά ακούτε τι προσπαθούν να πουν οι άνθρωποι όταν δίνουν τις απόψεις τους ή/και μοιράζονται περιεχόμενο. Παρατηρήστε τι λένε οι άνθρωποι. Ποιες είναι οι απόψεις, οι σκέψεις και οι απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα, προσωπικό ή επαγγελματικό; Μια προσεκτική παρατήρηση σας δίνει ένα σημείο εισόδου για να προωθήσετε τον εαυτό σας, το προϊόν ή την εταιρεία σας ανάλογα. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης είναι δυσαρεστημένος με κάτι, είναι πολύ πιθανό να δημοσιεύσει μια κριτική ή να μιλήσει για τη δυσαρέσκεια του.
  • Αυτές οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σάς προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και σας επιτρέπουν να συνδεθείτε με δυνητικούς πελάτες σε πραγματικό χρόνο
  • Αυτό σας επιτρέπει τελικά να ανταποκριθείτε στις εξελίξεις του κλάδου και να ακουστείτε στον κλάδο σας.

Βελτιωμένη ορατότητα για εσάς και την εταιρεία σας

  • Η συμμετοχή σε συνομιλίες σημαίνει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ποιοι είστε. Το να μοιράζεστε τις δικές σας απόψεις και να προβάλλετε απόψεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σας δίνει ορατότητα και, λόγω αυτού, ορατότητα και στον οργανισμό σας.
  • Όταν μοιράζεστε μια πρόταση, μια λύση και μια ιδέα, απαντώντας σε ερώτηση, ερώτημα ή παράπονο κάποιου, τότε αντιμετωπίζεστε ως κάποιος από την εταιρεία σας που έχει κάνει αυτήν την πρόταση.

Αλληλεπίδραση με τους υποψήφιους πελάτες σας με αυξημένες πιθανότητες ενίσχυσης της αφοσίωσης τους

  • Η δέσμευση οδηγεί στην οικοδόμηση σχέσεων και πίστης.
  • Μπορείτε να προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες και να δημιουργήσετε ευαισθητοποίηση μεταξύ τους, να δημιουργήσετε ενδιαφέρον και επιθυμία και να τους παρασύρετε να αναλάβουν δράση.
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν επίσης στη σταθεροποίηση των τρεχουσών σχέσεών σας και στην αύξηση της αφοσίωσης των πελατών.
  • Ένας καλά συνδεδεμένος πελάτης θα υποστηρίξει τα προϊόντα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα γίνει υποστηρικτής της επωνυμίας τόσο στον πραγματικό όσο και στον διαδικτυακό κόσμο και θα βοηθήσει στη διάδοση του μηνύματός σας κοινοποιώντας τις ενημερώσεις σας με τους δικούς τους ακολούθους στο διαδίκτυο.