Human resource concept

Το μοντέλο ΦΕΔρΑ στη
Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων

Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις βασίζονται σε επιτυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις.

Στον σημερινό κόσμο των επιχειρήσεων το ανθρώπινο δυναμικό γίνεται όλο και περισσότερο σημαντικό, περισσότερο ποικιλόμορφο, μορφωμένο, με διαφορετικές απόψεις και στάσεις ζωής. Όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι το management εξαρτάται από την ικανότητα του manager να δημιουργεί και να διατηρεί αποτελεσματικές σχέσεις με τους συνεργάτες του, είτε αυτοί είναι υφιστάμενοι, συνάδελφοι, προϊστάμενοι, είτε είναι, τέλος, εξωτερικοί συνεργάτες.

Με το σύστημα αυτό, οι συμμετέχοντες θα μάθουν και θα αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με συναδέλφους και συνεργάτες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να ασκήσουν καλύτερο management, να αναπτύξουν πνεύμα ομαδικής συνεργασίας και να επιδείξουν ικανότητες ηγεσίας

Για την βελτίωση και την ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σας σχέσεων χρησιμοποιούμε το μοντέλο ΦΕΔρΑ. Το μοντέλο αυτό είναι βασισμένο σε ψυχολογικές έρευνες δεκαετιών και χρησιμοποιεί δύο ανεξάρτητα και αντικειμενικά κριτήρια:

  • την Κατηγορηματικότητα
  • και τον Αυτοέλεγχο.

Με βάση τα κριτήρια αυτά ταξινομούμε την κοινωνική συμπεριφορά σε τέσσερις Τύπους με διαφορετικές προσδοκίες ανάγκες και αντιλήψεις.

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τα χαρακτηριστικά του δικού τους Κοινωνικού τύπου Συμπεριφοράς και τον αντίκτυπο που έχει η συμπεριφορά τους στους συνομιλητές τους (Αυτογνωσία), να μπορούν να αναγνωρίζουν εύκολα στις καθημερινές τους επαφές τον κοινωνικό τύπο των άλλων (Αναγνώριση) έτσι ώστε να εφαρμόζουν τις κατάλληλες στρατηγικές προσαρμογής (Ευελιξία) για να πετύχουν τους προσωπικούς ή επαγγελματικούς τους στόχους.