Sales & Services Academy

Σήμερα όλο και περισσότερες εταιρίες ανακαλύπτουν μία σημαντικά αξιοποίησιμη και συχνά παραμελημένη πηγή ενός διατηρούμενου συγκριτικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος . Η πηγή αυτή εντοπίζεται στο ενδιάμεσο του οργανισμού με τον πελάτη και πολύ συχνά δεν είναι άλλη, παρά οι άνθρωποι του τμήματος πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών. Στην πραγματικότητα οι πωλητές μπορούν να δώσουν στον οργανισμό συγκριτικό πλεονέκτημα με δύο τρόπους, παίζοντας δύο διαφορετικούς, αλλά, συγχρόνως, συμπληρωματικούς ρόλους:

  • Ο πωλητής για την εταιρία του μπορεί να είναι πηγή πλεονεκτήματος με τη συστηματική αύξηση της παραγωγικότητας του στη διαδικασία της πώλησης και με τη μείωση του κόστους των πωλήσεων. Αυτός ο ρόλος είναι ο στρατηγικός ρόλος του πωλητή.
  • Ο πωλητής μπορεί επίσης να είναι πηγή πλεονεκτήματος για τον πελάτη. Αυτό το επιτυγχάνει με την κατανόηση των επαγγελματικών δραστηριότητων του πελάτη, έτσι, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις με τα προϊόντα του και τις υπηρεσίες του, που να ενισχύουν την ανταγωνιστική θέση του πελάτη. Αυτός είναι ο συμβουλευτικός ρόλος του πωλητή.

H Ακαδημία “Sales & Service” περιέχει εκείνα τα συστήματα μάθησης, που δίνουν όλες τις απαραιτητες γνώσεις και αναλύουν τις τεχνικές για την ανάπτυξη των ικανοτήτων, ώστε ο πωλητής να μπορεί να παίξει και τους δύο ρόλους του δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρία του.